• Tassili n'Ajjer, prachtige rotsbossen

1ste reis: trekking of méharée

 
  • Duur: 9 tot 12 dagen.
  • Niveau: wandelingen van gemiddeld 5 tot 6 u. per dag.
  • Sites van rotskunst en gravures, hoge zandduinen, ravijnen, prachtige geërodeerde zandsteenformaties,...
  • Accomodatie: bivak.
  • Je draagt enkel een rugzakje met persoonlijke zaken voor overdag.

Gelieve ons te contacteren voor een uitgebreide reisbeschrijving. We verwijzen tevens naar de rubriek "type reis".

 

 

2de reis: circuit met 4x4 voertuigen

 
  • Zelfde programma als de trekking/méharée.
  • Niveau: wandelingen van gemiddeld 2-3 u. per dag.
  • Accomodatie: bivak.

Gelieve ons te contacteren voor een uitgebreide reisbeschrijving. We verwijzen tevens naar de rubriek "type reis".

 

Wikipedia over Tassili n'Ajjer

Tassili N'Ajjer - wat plateau van de rivieren betekent - is een bergmassief  gelegen in Zuidoost-Algerije. Het is een hoog ruig plateau dat gevormd is uit zandsteen op ongeveer 1000m hoogte en strekt zich uit over de Centrale Sahara 50 tot 60 km van oost naar west en 800 km van noord naar zuid, met andere woorden een oppervlakte van ongeveer 120 000 km2. Over de ganse oppervlakte rijzen zeer sterk geërodeerde rotsformaties tussen de zandduinen omhoog. Dit maanlandschap werd gevormd door erosie. De landschappen van Tassili N'Ajjer zijn van een onvoorstelbare schoonheid. Het massief wordt bewoond door de Toeareg van de groep Kel Ajjer. De voornaamste stad is Djanet. 

 

In 1982 werd het Tassili als wereldcultuurerfgoed geklasseerd door de UNESCO en in 1986 uitgeroepen tot reservaat van de biosfeer. Met uitsterven bedreigde dieren zoals het mouflon en verschillende soorten gazellen hebben hier hun toevlucht gevonden. De Tassili N'Ajjer bestaat uit zandsteen, opeengestapelde lagen van slik en gestold zand. 

 

In dit nationaal park kunnen vele rotstekeningen bewonderd worden (vooral in Oued Djerat en op het Sefar-plateau), ons eraan herinnerend dat de Sahara ooit een groene streek was. Duizenden jaren geleden woonden hier mensen die bewijzen hebben achtergelaten van de ecologische en klimatologische veranderingen en dit onder de vorm van duizenden rotstekeningen en gravures. De tekeningen vertonen een mengeling van stijlen gaande van primitieve tekeningen tot afbeeldingen van jagende mannen, vrouwen en kinderen en hun dagelijkse bezigheden. Op enkele van de rotswanden van het Tassili vindt men zelfs op elkaar gestapelde tekeningen, bevestigend dat er opeenvolgende tijdperken waren met een veranderende bevolking.