• Over Paysages du Sud

Paysages du Sud is een puur Algerijns reisagentschap, kleinschalig en gelegen in Tamanrasset, Zuid-Algerije. We bieden reizen aan in kleine groepen. We zijn een professioneel team en hebben een jarenlange ervaring in het organiseren van woestijnexpedities in verschillende regio's in Algerije, we kennen de woestijn als onze broekzak. 

Ons agentschap bestaat uit een competent lokaal team van gidsen, kameel/muildierdrijvers, chauffeurs, koks, die steeds bekommerd zijn om het welzijn van de klanten. We doen al het mogelijke om van jouw reis een onvergetelijke ervaring te maken. 


Tijdens je reis zal je door de Toeareg vergezeld worden, een ideale kans om hun levensfilosofie te ontdekken en te waarderen. 

 

Het merendeel van onze gidsen heeft een perfecte kennis van de Franse taal en een redelijke kennis van het Engels. Indien je de diensten van een gids wenst die de Duitse taal beheerst, verzoeken we je dit ons op voorhand mee te delen.  

 

We bieden fascinerende en ongewone reizen aan te voet, op de rug van een kameel, in 4x4 wagens of op een mountainbike. 

 

Het samenstellen van onze reizen gebeurt steeds met respect voor de cultuur van de lokale bevolking en voor de ecologische fragiliteit en het cultureel- en natuurpatrimonium. 


Een onderdompeling in de Algerijnse woestijn is vooral:

 

  

  • Een ontdekking en observatie van de fauna en flora, de rijke en eeuwenoude cultuur en ontdekking van de grote diversiteit in de landschappen.
  • Een kans om stilte en rust te vinden, volledig van de hedendaagse drukke wereld afgesloten te zijn, en dit in een uitzonderlijke regio.
  • Een reis in de tijd aan de hand van de vele rotstekeningen en gravures.
  • Een ontmoeting met de Toeareg - een moedig, gastvrij, onbaatzuchtig volk -  en kennismaking met hun levenswijze, dagelijkse beslommeringen en moeilijkheden, en dit in een aangename en ongedwongen sfeer.
  • Een reis naar jezelf...


Welkom  !!